Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Στην λήθη η ΑΟΖ για την χώρα μας / Δημόσιο χρέος και προτάσεις αντί για Μνημόνιο (videos) / Πάλι η μονιμότητα στο στόχαστρο του Πάγκαλου


Ένα ενδιαφέρον άρθρο αντί άλλης ανάρτησης σήμερα, σχετικό με τη στάση της χώρας μας όσο αφορά τον καθόρισμο της "Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης" (ΑΟΖ). Μπορεί στον πρόσφατο ανασχηματισμό τα πρόσωπα ν' άλλαξαν, όμως η κεντρική πολιτική παραμένει σταθερή, όπως και ο κίνδυνος να αποκοπεί η ενότητα του θαλασσίου χώρου Ελλάδας-Κύπρου αν δε γίνουν άμεσα κινήσεις (Πηγή η εφημερίδα "Παρόν"):



Το δεύτερο θέμα της σημερινής ανάρτησης μας είναι σχετικό με το δημόσιο χρέος, πως δημιουργήθηκε καθώς και τι εναλλακτικοί δρόμοι υπήρχαν (και υπάρχουν) για έξοδο από την κρίση. Τα βίντεο που παραθέτουμε είναι από μια πρόσφατη εκδήλωση στα Χανιά της Κρήτης και έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον - αξίζει να τα παρακολουθήσετε, αφού δίνουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.





Και κάτι τελευταίο... Ο Θόδωρος Πάγκαλος σε πρόσφατη συνέντευξη αναφέρθηκε και στο αγαπημένο του θέμα, αυτό της μονιμότητας στο Δημόσιο, λέγοντας πως «πρέπει να περιοριστεί στην συνταγματική έννοια του όρου». Χαρακτηριστικά, επισήμανε πως μπορεί να διατηρηθεί για «τους αστυνομικούς, τους στρατιωτικούς, τους διπλωματικούς, άντε τους εκπαιδευτικούς, άντε και τους εφοριακούς». «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι τραπεζοκόμοι πρέπει να είναι μόνιμοι υπάλληλοι», σημείωσε.
Δύο μικρά σχόλια σ' αυτό: Πρώτον, είναι τραγικό να γίνονται κουβέντες επιπέδου καφενείου του τύπου "άντε να βάλουμε κι αυτούς μέσα" δίκην "κολοκυθιάς", από ανώτερα κυβερνητικά στελέχη. Είναι το λιγότερο ανεύθυνο. Κάποιος ο οποίος έχει υπάρξει αναπληρωματικό μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ για να καταλήξει αντικομμουνιστής και αντιπρόεδρος "φιλελεύθερης" κυβέρνησης θα έπρεπε να γνωρίζει τουλάχιστον γιατί υπάρχει μονιμότητα στο Δημόσιο. Αν δεν το γνωρίζει, θα του το πούμε εμείς: Για να μην είναι κανένας εργαζόμενος του Δημοσίου, έρμαιο των κομμάτων και των εναλλασόμενων κυβερνήσεων, όπως ακριβώς δηλαδή συμβαίνει με τις στρατιές των συμβασιούχων και όπως συνέβαινε σε παλιότερες εποχές για πολιτικούς λόγους. Αν τέτοιες εποχές φαντάζουν μακρινές. δυστυχώς δεν είναι. Οι εποχές δυστυχώς έχουν αλλάξει - προς το χειρότερο. Εδώ η κυβέρνηση δε δείχνει διαθετιμένη να τηρήσει το Σύνταγμα, θα κολλήσει στο να διώξει ορισμένους "αντιφρονούντες", προς όφελος "δικών της παιδιών" αν έχει τη δύναμη και πρέπει να πάρει ανάλογες αποφάσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια: