Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ο Σόιμπλε, ο Βαρουφάκης και ο Ντάισενμπλουμ ή το γιατί τα πράγματα είναι χειρότερα απ' όσα νομίζει ο κόσμος...

Η παρακάτω είδηση μιλάει από μόνη της και εξηγεί ότι όπως έχουν γίνει τα πράγματα δυστυχώς και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ. βρίσκεται σε μια δεινή θέση, που ούτε πανηγυρισμούς σηκώνει, ούτε και χαρές. Αντιγράφουμε από το "Ποντίκι": "Επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του υπ.Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, με αφορμή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.Πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρουν ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε στη συνεδρίαση ότι θεωρεί την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση ως μονομερή ενέργεια.Ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε στον Β. Σόιμπλε ότι το νομοσχέδιο αυτό θα αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η τρόικα τα τελευταία πέντε χρόνια και πρόσθεσε επίσης ότι δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος. Τέλος, σημείωσε ότι ήταν υποχρέωση της κυβέρνησης να το καταθέσει.Στον διάλογο παρενέβη και ο επικεφαλής του Eurogroup Γιερούν Ντάισλεμπλουμ, ζητώντας να υπάρχει ενημερωση για τα νομοσχέδια που κατατίθενται."
Με απλά λόγια λοιπόν εξηγούμε: α) ο Σόιμπλε ψάχνει αφορμές για ν' ακυρώσει τη "συμφωνία". Μια συμφωνία που έχει το μαγικό προνόμιο να δεσμεύει μόνο την ελληνική πλευρά και όχι αυτή των δανειστών που απ' ότι φαίνεται δεν είναι ΚΑΝ διαθετημένοι να κάνουν το ελάχιστο, δηλαδή ν' αποδώσουν τα κέρδη των ομολόγων στην Ελλάδα κάτι που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν βάση των Μνημονίων - και μάλιστα ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ.
β) Τον κύριο Σόιμπλε ΔΕΝ τον απασχολεί τι γίνεται στην Ελλάδα. Αν πεθαίνουν άνθρωποι στο δρόμο. Αν άνθρωποι ζουν στα σκοτάδια ή τρώνε απ' τα σκουπίδια. Δεν τον νοιάζει - αυτό που τον απασχολεί είναι να τηρηθούν τα Μνημόνια.
γ) Οι δανειστές θεωρούν μονομερείς ενέργειες όλα τα νομοσχέδια και ζητούν να έχουν λόγο σε όλα, εξ ου και η απαίτηση Ντάισενμπλουμ. Αυτό προφανώς αποδεικνύει την αποικιοκρατική νοοτροπία του Eurogroup - και δείχνει επίσης ότι ούτε η παρούσα κυβέρνηση μπορεί να εναντιωθεί σ' αυτό - ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
δ) Ο κ.Βαρουφάκης προσπαθεί ν' αντιμετωπίσει διπλωματικά πλέον τα ζητήματα. Ακόμα και αυτά που έχουν αυτονόητες εξηγήσεις - όπως η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. Εξελικτική αντιμετώπιση των καταστάσεων ή υποχώρηση μπροστά στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων; Πολύ φοβόμαστε το 2ο. Η διπλωματία βέβαια δεν είναι κακή - αρκεί η επικοινωνία να γίνεται στο σωστό τόνο και ύφος. Ο κύριος Σόιμπλε και η παρέα του είναι υπεύθυνοι για πολλά από τα δεινά, πράγμα για το οποίο δεν είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι...

Τελικό συμπέρασμα...Τα πράγματα είναι χειρότερα απ' όσα νομίζει ο κόσμος...Η χώρα μας βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και απ' ότι φαίνεται δεν απέχουμε πολύ από το να έχουμε πάλι τον Φούχτελ, τον Τόμσεν και την παρέα τους να έχουν διαμερίσματα στο Κολωνάκι και να απευθύνονται στους Υπουργούς σα να είναι τα παιδιά για τους καφέδες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: