Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Ο Ιάσονας που ψάχνει τα 100 χιλιάρικα για την θεραπεία του και τα 150 εκατομμύρια που πωλείται ένα σπίτι στο Καβούρι

 Μερικές φορές το μάτι μας πέφτει σε ειδήσεις και αναρτήσεις, που αξίζουν της προσοχής μας...

Έτσι διαβάζουμε στο ow.gr:

"Ο Ιάσων είναι ένα γενναίο παιδί. Είναι χαρούμενος, κοινωνικός, έχει φοβερή αίσθηση του χιούμορ και είναι πολύ πολύ δυνατός. Εδώ και 13 χρόνια έχει μάθει να ονειρεύεται, αλλά και να κάνει όλα τα πράγματα «αλλιώς». Το πρωί παρακολουθεί ειδικό δημοτικό σχολείο για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση και τα απογεύματα κάνει φυσιοθεραπεία, εργοθεραπεία και λογοθεραπεία.Ο Ιάσονας έχει σπαστική τετραπληγία, εξαιτίας της εγκεφαλικής παράλυσης που προέκυψε ως επιπλοκή από την πρόωρη γέννησή του στις 28 εβδομάδες κύησης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Σημαίνει επίσης ότι πονάει σε συγκεκριμένες αρθρώσεις, δεν έχει καλή ισορροπία ακόμη και στην καθιστή θέση και έχει υποβληθεί σε ουκ ολίγες επεμβάσεις χωρίς θεαματικά αποτελέσματα.

Ο τρόπος για να βελτιωθεί η αυτονόμηση του Ιάσονα, το ίδιο και η ποιότητα της ζωής του έχει βρεθεί. Πρόκειται για την πρωτοποριακή, επεμβατική μέθοδο της επιλεκτικής ραχιαίας ριζοτομής (Selected Dorsal Rizotomy) που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, εξελίχθηκε και πραγματοποιείται στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο St Louis στο Μιζούρι των ΗΠΑ. Είναι μια επέμβαση στον σπονδυλικό σωλήνα που θα αλλάξει οριστικά τη ζωή του.Με τη συγκεκριμένη επέμβαση ο Ιάσων θα απαλλαγεί από την έντονη σπαστικότητα των κάτω άκρων, πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι θα βελτιωθεί η καθιστή και η όρθια (υπό στήριξη) θέση, θα απαλλαγεί από τους έντονους πόνους, θα κινείται πιο εύκολα με το καροτσάκι και θα μπορέσει να περπατήσει με τον ειδικό περιπατήρα.Η διαμονή στην Αμερική θα είναι για 30 ημέρες. Το κόστος του συνολικού εγχειρήματος πλησιάζει το ποσό των 100.000 €. Οι γονείς του Ιάσονα, ο Κώστας και η Φλώρα, χρειάζονται τη βοήθειά μας για να υποστηρίξουν το παιδί τους στον αγώνα του να ζήσει μερικώς αυτόνομο."

Την ίδια στιγμή διαβάζουμε στο newsauto.gr:

"Η Κυρία το πουλάει το σπίτι στο Καβούρι – Αλλά ζητάει 150.000.000 ευρώ...H εφοπλιστική παρέα που συνέτρωγε πριν από λίγες ημέρες σε κατοικία της Εκάλης συζητούσε για πολλά θέματα και όταν ένα μέλος της «γύρισε» την κουβέντα στο real estate, δεν άργησε να βγει η είδηση. «Η Κατερίνα Παναγοπούλου πουλάει το σπίτι στο Καβούρι» είπε και αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει μια συζήτηση για την μυθική αυτή κατοικία και το μυθικό τίμημα που ζητάει για να την αποχωριστεί η χήρα του Περικλή Παναγόπουλου.Μια γυναίκα που πορεύεται τα τελευταία χρόνια μόνη της ουσιαστικά στην ζωή, μετά τον θάνατο του ανθρώπου με τον οποίο έδεσε άρρηκτα την ζωή της. Η απόφασή της να πουλήσει την μυθική κατοικία στο Καβούρι, μια ανάσα κυριολεκτικά από την θάλασσα συζητείται πολύ, όχι για την αδιαμφισβήτητη αξία του αλλά για το τίμημα που απαιτεί η κυρία Παναγοπούλου.Ένα τίμημα που φτάνει τα 150.000.000 ευρώ για μια κατοικία που πριν από τέσσερα χρόνια νομιμοποιήθηκε με μια ρύθμιση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, η οποία επανακαθόρισε την οριογραμμή του αιγιαλού μπροστά από το σπίτι της. Η ίδια όταν δημοσιοποιήθηκε το ρεπορτάζ τον Ιούνιο του 2019 είχε δηλώσει άγνοια για την ρύθμιση επισημαίνοντας ότι το θέμα της κατοικίας το είχε ρυθμίσει ο εκλιπών πλέον σύζυγός της.

Η νέα ζωή και οι προτεραιότητες

Μια μέρα πριν από την ονομαστική της εορτή Κατερίνα η Παναγοπούλου δείπνησε μαζί με φίλες της στο εστιατόριο Zuka απολαμβάνοντας γεύσεις από την Ασία. Μετά την απώλεια του άνδρα που σημάδεψε την ζωή της, εξακολουθεί να ασχολείται πολύ ενεργά με το σωματείο «Καλλιπάτειρα» του οποίου είναι πρόεδρος. Αθόρυβα έχει βοηθήσει πολύ κόσμο που βρέθηκε σε δεινή οικονομική κατάσταση χωρίς ποτέ να το φωνάξει κυρίως επειδή είναι μαθημένη στο να δίνει χωρίς να επιθυμεί καμία δημοσιοποίηση. Εξακολουθεί να είναι Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδος, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι (Fair Play), διαπιστευμένη από το υπουργείο Πολιτισμού το 1998. ενώ εκτελεί τα καθήκοντά της, αποκλειστικά, σε εθελοντική βάση."

Την κυρία Παναγοπούλου δεν τη γνωρίζουμε και προφανώς δεν είναι σωστό να κρίνουμε αρνητικά το ποσό το οποίο ζητάει για το σπίτι της. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά της, και της ευχόμαστε να πετύχει την καλύτερη δυνατή τιμή, δεδομένου ότι από την αγοραπωλησία θα ωφεληθεί (φανταζόμαστε) και το ελληνικό Δημόσιο, μέσω της φορολόγησης που θα επιβληθεί από αυτήν. Φανταζόμαστε ότι όλα θα γίνουν νόμιμα και σωστά, με το κανονικό αντίτιμο να γράφεται στο συμβόλαιο κ.ο.κ. Αλίμονο μην έκανε τέτοια απατεωνία κάποιος εξ αυτών των κύκλων για να γλυτώσει μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Παράλληλα η κυρία Παναγοπούλου είναι γνωστή για τη φιλανθρωπική της δράση: δε θέλει να το διαφημίζει (το λέει και το ρεπορτάζ εξάλλου), αλλά τι να γίνει που όταν γίνονται τέτοιες δράσεις στην οποία είναι υπεύθυνη τυχαίνει συχνά να υπάρχει και ένας δημοσιογράφος και ένας φωτογράφος κοντά; Να τους μαλώσουμε; Όχι βέβαια. Καλά κάνει και μπράβο της. 

Ο λόγος που κάνουμε την αντιπαραβολή είναι διπλός και πηγάζει από την ενημερωτική μας διάθεση: 

α) μήπως είναι μια ευκαιρία τώρα που θα ψάχνει η κυρία Παναγοπούλου να βρει το επόμενο άτομο με ανάγκη για να βοηθήσει να σκεφτεί το νεαρό Ιάσονα;

β) Την ίδια στιγμή, μήπως το κράτος που τόση κατανόηση έδειξε - και σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα - για να επανακαθορίσει την οριογραμμή του αιγιαλού μπροστά στο σπίτι της κυρίας Παναγοπούλου, να δείξει το ίδιο ενδιαφέρον, μπας και και ένα ποσό από τα έξοδα μπορεί να καλυφθεί από τον ΕΦΚΑ; Δεν ξέρουμε αν γίνεται, αλλά μήπως να εξεταστεί ως ενδεχόμενο; Είμαστε σίγουροι ότι θα έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα από τους γονείς του Ιάσονα, αλλά είναι πιθανό να έχει έχει παραπέσει κάπου ή να έχει απορριφθεί για τυπικούς λόγους.

Για να δούμε...

(Και επειδή το κράτος και η κυρία Παναγοπούλου μπορεί ν' αργήσουν ν' ασχοληθούν λόγου φόρτου υποχρεώσεων... Ο ερανικός τραπεζικός λογαριασμός που έχει ανοιχτεί στην Alpha Βank για τον Ιάσονα είναι: GR3601401530153002310055151.

 Δικαιούχοι:Ιάσων Δημήτριος Σιαμπάνης του Κωνσταντίνου / Φλώρα Μαρία Ιωάννα του Στεφάνου Κυργιώρη του Γάσπαρη. 

Πρόκειται για ατομικό ερανικό λογαριασμό που έχει αδειοδοτηθεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και με κρατική απόφαση η οποία έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ: 6 ΗΣ 346ΜΤΛΚ- ΒΡΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: