Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Έρχονται τα πολιτικά "τζάκια" για να σώσουν την χώρα...

Η χώρα μας δεν έχει σωτηρία. Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στα μνημόνια και στο γενικό ξεπούλημα της χώρας. Οφείλεται και στο πως τα κόμματα αντιλαμβάνονται την εξουσία και τα παντός είδους κρατικά αξιώματα.

Επί χρόνια είχαμε στο μυαλό μας την αξιακή ανωτερότητα της αριστεράς και πιστεύαμε ότι σε περίπτωση που αυτή έρθει στην εξουσία, τα αξιώματα θα μοιράζονταν με βάση την προσωπική αριστεία και κατάρτιση. Και όμως αυτό έμεινε στα λόγια με εγγονούς, ανηψιούς (δείτε σχετικά εδώ), συζύγους, τέκνα και συμβίους “αριστερών” και αριστερών να καταλαμβάνουν θέσεις ακόμα και αν ήταν πιο φελλοί και απ' τους φελλούς. Για να μη φέρουμε ως παράδειγμα το πως η σύντροφος του Πρωθυπουργού κατέληξε διδάσκουσα στο Πολυτεχνείο, ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε η Νατάσσα Καραμανλή (που από νηπιαγωγός σε μια 5ετία κατέληξε γιατρός).

Θα ήταν όμως λάθος να κατηγορήσουμε την αριστερά για νεποτισμό και οικογενειοκρατία. Στην ΝΔ συνωστίζονται ανηψιοί, γιοι, κόρες και εγγονές πρώην βουλευτών και υπουργών. Σε πρόσφατο δημοσίευμα η “Real News”, αποτύπωσε (με συνέπεια και υπομονή γιατί η λίστα ήταν μεγάλη) σειρά ονομάτων: Νίκος Κωστόπουλος (γιός του πρώην βουλευτή Αρκαδίας Δημήτρη Κωστόπουλου), Ντόρα Πάλλη (κόρη της Φάνης Πάλλη-Πετραλιά), Ιωάννα Γκελεστάθη (κόρη του πρώην υπουργού Νίκου Γκελεστάθη), Γιάννης Μελάς (γιός του πρώην βουλευτή Τάκη Μελλά), Δημήτρης Κούβελας (γιός του Σωτήρη Κούβελα – ο οποίος πάντως έχει και εναλλακτική τον Δήμο αν δεν επιλεχθή), Σπήλιος Λιβανός (γιός του Διονύση Λιβανού), Γιώργος Αγγελόπουλος (γιός του πρώην υφυπουργού Νίκου Αγγελόπουλου), Εύη Καραμπίνα (κόρη του Κώστα Καραμπίνα, πρώην βουλευτή Άρτας), Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης (ανηψιός αυτός του πρώην βουλευτή της ΝΔ στα Χανιά) και καμία πενηνταριά άλλοι συνωστίζονται και βάζουν όλα τα κομματικά μέσα που έχουν για να είναι στα ψηφοδέλτια.

Προφανώς ανάμεσά τους (ακόμα και στατιστικά να το πάρει κανείς) θα υπάρχουν άνθρωποι άξιοι, με όρεξη και ιδέες που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο να φτιαχτεί μια καλύτερη Ελλάδα. Αλλά...Υπάρχει ένα αλλά: όταν κάποιος χρησιμοποιεί κομματικά “μέσα” για να πάρει μια θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματός που υποστηρίζει και η χρησιμότητά του “έθνος”  βασίζεται στο πόσες ψήφους μπορεί να φέρει στο κόμμα (κάτι που εφαρμόζεται φυσικά και στους Τουρκο-υποκινούμενους, μουσουλμάνους βουλευτές της Θράκης), δεν μπορεί να θεωρηθεί ως “φρέσκος”. Οι παλαιοκομματικές πρακτικές ούτε “καινούργιες” είναι, ούτε “φρέσκιες”. Επίσης είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρχει ελπίδα για την ίδια την χώρα όταν τα κόμματα βασίζονται σε υποψηφίους από “τζάκια”: στην κρίσιμη ώρα, η συντριπτική τους πλειοψηφία θα ακολουθεί την κομματική πειθαρχία και τα συμφέροντα που τους προώθησαν στη βουλευτική έδρα. Για το καλό της πατρίδας και του λαού ας μη γίνεται λόγος καλύτερα.

Έτσι λοιπόν ακόμα και αν ο λαός είχε διάθεση να ψηφίσει “τους άριστους” (πράγμα που όπως γνωρίζουμε πάλι στην πλειοψηφία δε συμβαίνει, αφού το ρουσφέτι καλά κρατεί στον 21ο αιώνα), αυτό θα είναι αδύνατο να συμβεί αν οι θέσεις στα ψηφοδέλτια είναι καλυμένες από γόνους, εγγονούς και συγγενείς πρώην υπουργών και βουλευτών.

Για το ότι η “νέα ΝΔ” του Κυριάκου Μητσοτάκη (που δεν ήξερε ως βουλευτής ότι όταν παραγγέλνεις κάτι  – βλέπε τηλεφωνικό κέντρο -  από μια εταιρεία – βλέπε Siemens – ότι πρέπει να το πληρώσεις κιόλας), ετοιμάζεται ν' αλλάξει την Ελλάδα βασισμένο στην κομματική επετηρίδα “αποκατάστασης τέκνων πρώην βουλευτών και υπουργών”, ας μην το συζητήσουμε καλύτερα...


Δεν υπάρχουν σχόλια: