Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Συντάξεις μπορεί να μην έχουμε, αλλά θα μπορούμε να κάνουμε ελεύθερο κάμπινγκ!

Τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν. Εκατό σαράντα βουλευτές και βάλε δεν αντιδρούν για το γεγονός ότι η αγορά εργασίας είναι κατακρεουργημένη, με μεγαλόεργοδότες να πληρώνουν 300 ευρώ για ένα δεκάωρο εργασίας. Δεν καταθέτουν έστω και μια επερώτηση για το ότι υπάρχουν εργοδότες που βάζουν μπράβους να μαζεύουν δώρα και ποσοστό επί των μισθών από τους εργαζομένους τους. Δεν ασχολούνται με το ότι ετοιμάζεται να ξεπουληθεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ. Είναι έτοιμοι να ψηφίσουν (έστω και με “πόνο καρδιάς”) μειώσεις στην έκπτωση φόρου και τις συντάξεις. Δεν ιδρώνει το αυτί τους για το ότι στις επιτροπές για τον υπολογισμό των αντικειμενικών αξιών, έχουν εισβάλλει πραγματογνόμωνες του εξωτερικού που ζητούν επιτακτικά ο καθορισμός των τιμών των ακινήτων να ελέγχεται από αυτούς (!!!).

Αλλά για να μη νομίζουμε πως κοιμούνται όρθιοι (που κοιμούνται δηλαδή), κατέθεσαν ερώτηση σύμφωνα με την οποία ζητούν την απελευθέρωση του “ελεύθερου κάμπινγκ”, επισημαίνοντας το ότι με τον υπάρχον καθεστώς καταπατώνται τα “συνταγματικά δικαιώματα” εκείνων που θέλουν να κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ.

Δηλαδή ρε παιδιά είστε σοβαροί; Καταρχήν έχετε ποτέ πάει σε μέρη που “υπεύθυνοι πολίτες” εξασκούν τα “συνταγματικά δικαιώματά τους για ελεύθερη απόλαυση της φύσης”; Έχετε δει το σκουπίδι, τα πλαστικά και τη βρώμα που υπάρχει; Έχετε δει το πως οι “υπεύθυνοι πολίτες” αφήνουν κυριολεκτικά καμμένη γη όταν φεύγουν, αφήνοντας ένα χάος το οποίο υποχρεούνται άλλοι να μαζέψουν, χωρίς να έχουν καμία υποχρέωση, απλά γιατί λυπούνται το περιβάλλον και τη φύση; Έχετε δει πως συμπεριφέρονται οι “ελεύθεροι κατασκηνωτές” στις παραλίες που κατασκηνώνουν, καταλαμβάνοντας μερικά στρέμματα παραλίας ο καθένας με το στανιό, χωρίς να υπολογίζουν τους υπόλοιπους που απλώς θέλουν να κάνουν ένα μπάνιο και να φύγουν; Για να μη μιλήσουμε για θέματα προσωπικής υγιεινής και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος όσο αφορά αυτό τον τομέα.

Προφανώς βέβαια και υπάρχουν υπεύθυνοι κατασκηνωτές. Που σέβονται το περιβάλλον, μαζεύουν τα σκουπίδια τους, σέβονται τον χώρο που καταλαμβάνουν και το διπλανό τους. Αλλά αυτοί είναι πλέον δυστυχώς μειοψηφία και κάνουν τις διακοπές τους σε συγκεκριμένα (λίγα) μέρη. Στις υπόλοιπες περιοχές που γίνεται ελεύθερο κάμπινγκ παράνομα, επικρατεί το χάος. Σε μια χώρα που η παιδεία και ο σεβασμός στο περιβάλλον και στον συνάνθρωπο έχουν πάει περίπατο – και που χρειαζόμαστε ένα απορριματοφόρο για κάθε γωνία – οι δήμοι δεν έχουν ούτε το προσωπικό ούτε την οικονομική δυνατότητα ν' αντιμετωπίσουν τις ανάγκες των οργανωμένων (και μη) παραλιών. Επομένως η νομοθετικά πλήρης απελευθέρωση του κάμπινγκ είναι μάλλον μια ουτοπία, ανάμεσα στις πολλές ιδεοληπτικές ουτοπίες που έχουν καταβάλει το μυαλό των βουλευτών της κυβέρνησης. Το μόνο που συμβεί – αν ψηφιστεί αυτή η ανέξοδη τροπολογία – θα είναι επέκταση του μπάχαλου στο ήδη υπάρχον.

Αλλά βέβαια το ερώτημα είναι άλλο...Έχουμε κάποιους ανθρώπους που ξόδεψαν χρόνο να μπουρδολογήσουν ασύστολα συγγράφοντας ένα κείμενο μερικών σελίδων για το ελεύθερο κάμπινγκ. Για τα συνταγματικά δικαιώματα των ανθρώπων που πληρώνουν (τον άδικο κατά τον Αλέξη φόρο) ΕΝΦΙΑ, για εκείνους που ετοιμάζονται να δεχτούν 14η μείωση στην σύνταξή τους ή για εκείνους που αναγκάζονται να προκαταβάλουν το 100% του φόρου της επόμενης χρονιάς (κάτι που προφανώς επίσης δεν έχει κάποια λογική), υπάρχει καμία τροπολογία ή έστω κάποια ουσιαστική αντίδραση εντός κοινοβουλίου; Ή γι' αυτούς υπάρχει μόνο "στεναχώρια"; 


Λαϊκισμός θα μας πείτε...Ας το δεχτούμε… Καλύτερα όμως λαϊκιστής, παρά “τζάμπα μάγκας” για θέματα που αφορούν φίλους και γνωστούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: