Σάββατο 21 Μαΐου 2016

"Πανηγύρι" στην Βουλή - "κλάμματα" στην κοινωνία

Αν δεν παίζονταν οι μελλοντικές τύχες της χώρας, τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στην Βουλή και στα ΜΜΕ, θα μπορούσαν ν' αποτελέσουν πρώτης τάξεως υλικό για σουρεαλιστική κωμωδία. 
Από την μία ο κύριος Πολλάκης αυτο-ανακηρύσσεται συνεχιστής αν όχι ισότιμος του Βελουχιώτη θεωρώντας τον εαυτό του αντιστασιακό που ψηφίζει μνημόνια και ξεπουλήματα (Ερώτηση δημοσιογράφου: Τι γίνεται με τον Βελουχιώτη; Τον έχετε παντού. Θα υπέγραφε μνημόνια αν ήταν σήμερα, όπως κάνατε εσείς; Απάντηση: Θες να σου απαντήσω; Ο Βελουχιώτης υπέγραψε δήλωση, αλλά πήγε μετά και οργάνωσε αντάρτικο και αν δεν ήταν αυτός δεν θα γινόταν τίποτα. 2η ερώτηση:  Δηλαδή, θα κάνετε αντάρτικο; Απάντηση: Ακουσες τι είπα. Ο Βελουχιώτης υπέγραψε δήλωση, αλλά ήταν αυτός που ηγήθηκε του αντάρτικου.), από την άλλη ο κύριος Τσιρώνης υφυπουργός Περιβάλλοντος το παίζει σύγχρονη Μάρθα Βούρτση ("Εγώ θα κλάψω αν πουλήσουμε μια μετοχή της ΔΕΗ αλλά είναι καλύτερο από το να παραδώσουμε ένα σύγχρονο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο. Το ίδιο ισχύει και για το νερό. Δεν θέλω να πουληθούν οι μετοχές"), στο πλάι ο κύριος Κατρούγκαλος δηλώνει "υπερήφανος" για ένα ασφαλιστικό που είναι χειρότερο απ' αυτό που "χτυπούσε" ως αντιπολιτευόμενος, ενώ παραδίπλα ο κύριος Συρμαλένιος πιστεύει ότι "οι δόσεις θα αρχίσουν να τρέχουν όταν ψηφίσουμε το πολυνομοσχέδιο", το οποίο δένει χειροπόδαρα τις κυβερνήσεις μέχρι το 2040 και ξεπουλάει ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη δημόσια περιουσία, τοποθετώντας έναν "ανεξάρτητο" δερβέναγα υπεράνω όλων. Χώρια τους φόρους, τον ΕΝΦΙΑ που σχεδόν διπλασιάζεται, τις μειώσεις και τους "κόφτες", την ίδια ώρα που με τροπολογίες "ξεπλένονται" πιθανές ανομίες υπουργών που αντί να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους στην δικαιοσύνη, αποδίδονται πάλλευκοι στην κοινωνία χωρίς καν να υπάρχει συζήτηση για το θέμα. 
Δεν ξέρουμε πραγματικά πως όλοι αυτοί οι κύριοι, που στα διαλλείματα κατηγορούν ως "φοροφυγάδες" τους συνταξιούχους που έπαιρναν το ΕΚΑΣ και που τώρα καλούνται να το επιστρέψουν επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε ξαφνικά να το ζητήσει πίσω, την ίδια στιγμή που κάνει χατήρια στον (ιδιωτικό πλέον) ΟΠΑΠ.



Οι καρεκλάκηδες αυτοί, που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τ' αδικαιολόγητα, καταδικάζουν την Ελλάδα σε καθεστώς προτεκτοράτου - συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας το έργο των προηγουμένων.
Το χειρότερο όμως όλων είναι η ανειλικρίνειά τους: προσπαθούν να βάλουν "ιδεολογικό μανδύα" στα όσα κάνουν, τονίζοντας ότι "αν ήταν οι άλλοι (σ.σ. ποιοι δηλαδή; οι "Δεξιοί";) τα πράγματα θα ήταν χειρότερα". 

Και επιμένουν να χαρακτηρίζονται ως "αριστεροί". 
Η ανακολουθία είναι το λιγότερο.
Η ψευτιά και η κοροϊδία είναι τα μείζονα στην περίπτωσή τους. Η λογική "να βολέψουμε όσους μπορούμε", κατέστρεψε το όνομα της "αριστεράς".
Καταρράκωσαν το ηθικό του μέσου Έλληνα, που μπορεί να έλεγε "όλοι το ίδιο είναι" αλλά κατά βάθος ήλπιζαν ότι κάποιοι διαφορετικοί υπήρχαν.
Κατέστρεψαν την ελπίδα των 20άρηδων και 30άρηδων που πίστευαν ότι με μια "αριστερή" κυβέρνηση, υπήρχε δυνατότητα για αξιοπρέπεια και μέλλον στην χώρα μας.
Αν η Βάρκιζα έστειλε στον Καιάδα των φυλακίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και στην ξενιτιά το 20-30% του ελληνικού λαού, η "πρώτη φορά Αριστερά" αποτελείωσε την μεσαία τάξη, εξανδραπόδησε τον ανθό της χώρας και ολοκλήρωσε την πορεία προς την υποτέλεια.
Αυτή η χώρα δεν έχει πλέον μέλλον αξιοπρέπειας και περηφάνιας. Και η σφραγίδα αυτού θα έχει την υπογραφή Τσίπρα.
"Τα χειρότερα έρχονται", όπως είπε και ο κύριος Αλεξιάδης. Τουλάχιστον σ' αυτό ήταν ειλικρινής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: