Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Μερικές σκέψεις για την κρίση στην Ουκρανία και τον αντίκτυπό της στην υπόλοιπη Ευρώπη

Για πολλούς τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία είναι τόσο μακρινά που δεν αξίζουν τον κόπο ν' ασχοληθούμε μαζί τους. Αυτό εν μέρει είναι κατανοητό αφού με τα όσα γίνονται γύρω μας δεν υπάρχει χρόνος ν' ασχοληθεί κανείς με πράγματα που συμβαίνουν αρκετά μακριά μας.
Από την άλλη όμως από τη στιγμή που τα όσα γίνονται εκεί μεταξύ αυτονομιστών και ουκρανικής κυβέρνησης επηρεάζουν τις σχέσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ με την Ρωσία, επιβάλλεται να υπάρχει ελληνική εγρήγορση και ελληνικό ενδιαφέρον. Ο λόγος απλός: η χώρα μας - και ιδιαίτερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έχουν επενδύσει αρκετά σε πολλά επίπεδα σε μια καλή διμερή σχέση. Επομένως όσο υπάρχουν πιέσεις προς την επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων προς την Ρωσία, η αναμενόμενη ρωσική αντίδραση θα επηρεάσει και τις σχέσεις μας με την χώρα αυτή.
Το άρθρο που αναδημοσιεύουμε από την "Εφημερίδα των Συντακτών" είναι αρκετά ενδιαφέρον, αφού ξεφεύγει από την κραταία αντίληψη των ευρωπαϊκών ΜΜΕ απέναντι στους Ρώσους και προσπαθεί να εξηγήσει αρκετά από τα τεκταινόμενα:


Δεν υπάρχουν σχόλια: