Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Ο Παπαδημούλης, οι άδειες των καναλιών και το MEGA

Παραμονή Χριστουγέννων και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι "ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη". Δεν εξηγείται αλλιώς ότι διάλεξε παραμονές της 3ης ψηφοφορίας για την προεδρική εντολή να "συγκρουστεί" ανοιχτά με το "μηντιακό" κατεστημένο και να δηλώσει ότι "ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κάνει κυβέρνηση θα είναι ο ανοιχτός διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες". Η δήλωση έγινε στο MEGA και προκάλεσε μια μικρή αναστάτωση στο στούντιο με την Όλγα Τρέμη να δηλώνει ότι το βήμα του καναλιού (της) είναι ανοιχτό για την προβολή ΚΑΙ των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ (υποδηλώνοντας ότι δεν χρειάζεται να γίνεται "κακό" το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης).

Η δήλωση του κ. Παπαδημούλη βέβαια είναι προφανώς σωστή και δίκαια: τα κανάλια νέμονται χωρίς ντροπή ένα δημόσιο αγαθό, πουλώντας εκδούλευση στον πρώην δικομματισμό και επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες τους να κάνουν κερδοφόρες "business" με το Δημόσιο, χωρίς να έχουν πληρώσει 1 ευρώ ενοίκιο, λειτουργώντας υπό το καθεστώς των "προσωρινών" αδειών. Έτσι λοιπόν είναι η ώρα να πληρώσουν - ιδιαίτερα εφόσον βρίσκονται πίσω και από την Digea οδηγώντας το πέρασμα της χώρας μας στην ψηφιακή εποχή (διαβάστε εδώ αναλυτικά), βγάζοντας δηλαδή χρήματα εις βάρος του Δημοσίου από δύο πλευρές. Γιατί μπορεί τα κανάλια καθεαυτά να μην είναι κερδοφόρα, αλλά τα έμμεσα οφέλη των διαφόρων μεγαλό-επιχειρηματιών από την εμπλοκή τους με αυτά είναι τεράστια.

Με βάση τα όσα λοιπόν γίνονται (διαβάστε τι γράψαμε εδώ για την "καταστροφή της Ελλάδας" και τον ΣΥΡΙΖΑ), η απειλή ότι θα υπάρξει "χρέωση" για τις άδειες, το μόνο που μπορεί να επιτύχει είναι ακόμα μεγαλύτερος πόλεμος του συστήματος απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση, με δικαιολογία αυτή τη φορά τη "φίμωση" της ελευθερίας του λόγου (των καναλιών). Δεν τους έφτανε δηλαδή ένας Πρετεντέρης (ο οποίος έχει πάρει το καριοφίλι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό) και η παρέα του, αλλά αναμένεται γενίκευση των επιθέσεων, εν όψη των εκλογών.

Το μόνο όφελος που μπορεί να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επιδοκιμασία του "νοήμονος" κόσμου. Αλλά αυτό θ' αρκέσει; Ο χρόνος θα δείξει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: