Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Αποκαλύψεις για Πλεύρη, Μιχαλολιάκο και Μιχαλόπουλο στα Wikileaks

Μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για τον ελληνικό χώρο τα τελευταία χρόνια έκανε πρόσφατα ο γνωστός ιστοχώρος Wikileaks. Με έγγραφο που δημοσιεύεται και μπορείτε να δείτε εδώ, παρουσιάζονται σειρά πρωτοπαλίκαρων της ακροδεξιάς ως μισθοδοτούμενοι πράκτορες της ΚΥΠ, την περίοδο 1981-1982. Μεταξύ των ονομάτων είναι οι πανελληνίως αγαπητοί Κωνσταντίνος Πλεύρης (θεωρητικού της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου, πατέρας του Θανάση - του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, φίλο του Άδωνι και κάτοχο διαφόρων πόστων σε κυβερνητικούς οργανισμούς - χορηγία του Αντώνη "Βελουχιώτη" Σαμαρά και του Άδωνι "δουλεύω ασταμάτητα" Γεωργιάδη), Γρηγόρης Μιχαλόπουλος (εκδότη της "Ελεύθερης Ώρας" - της εφημερίδας που στήριξε όσο καμία άλλη την Χούντα και γνωστού εκβιαστή μεγαλοεπιχειρηματιών), Νίκος Μιχαλολιάκος (οι συστάσεις περιττεύουν για τον κύριο αυτό) και Πολύδωρος Δάκογλου (που μεταπήδησε από περιθωριακές εθνικιστικές οργανώσεις στην μεγάλη αγκαλιά της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ).

Το έγγραφο όπως φαίνεται έχει χαρακτηριστεί ως "άκρος απόρρητον" και είναι για εσωτερική χρήση, αλλά τα ποσά προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού δείχνουν μια σχέση εξάρτησης μεταξύ γνωστών ιδεολόγων φασιστών και των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών. Αναρωτιόμαστε βέβαια πόσο βοήθησε την χώρα η σπατάλη τέτοιων ποσών σε ανθρώπους που - υποτίθεται πάντα - θα έκαναν τα πάντα για την "πατρίδα", άνευ ανταλλάγματος. Μέχρι βέβαια να γίνει αυτό, φρόντιζαν να τσεπώνουν μεγάλα ποσά για αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίες (κατά πολύ περισσότερο από τον μέσο μισθό).

Είναι το έγγραφο αληθινό; Δεν το γνωρίζουμε. Οι σχέσεις πάντως του Μιχαλολιάκου με την αστυνομία και του Μιχαλόπουλου με το παρακράτος είναι γνωστές και από άλλες πηγές, οπότε διαβάζουμε το έγγραφο με ανοιχτό μυαλό. Αυτό που θα έχει πάντως ενδιαφέρον πραγματικά, θα ήταν να βλέπαμε την ουσία της υπόθεσης - δηλ. όχι τόσο τα ποσά καθεαυτά, αλλά το που πήγαιναν (και πηγαίνουν) μεγάλα κονδύλια: είναι τουλάχιστον τραγικό μια υποτίθεται δημοκρατική χώρα, να χρηματοδοτεί την άκρα Δεξιά για να "τρομοκρατεί" την ίδια την Δημοκρατία. Η άκρα Δεξιά βέβαια έχει διάφορες πηγές χρηματοδότησεις (πολύ πιο ισχυρές πλέον διαβάστε αναλυτικά εδώ), αλλά όπως και να έχει οι δεσμοί της με το παρακράτος και τις μυστικές υπηρεσίες δεν αποκλείεται να περιείχαν (και ακόμα να περιέχουν) και οικονομικές δοσοληψίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: