Κυριακή 27 Απριλίου 2014

"Μικρό κόμμα" η ΝΔ για την Μπακογιάννη... / Ο κρυφός όρος της σύμβασης για την παραχώρηση του Ελληνικού

Διαβάζουμε στο "Ποντίκι": "Μικρό κόμμα χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία η βουλευτής του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ δεν διευκρίνισε αν η ίδια δεν έχει, αυτή τη στιγμή, προσωπική αρχηγική φιλοδοξία. «Η Ν.Δ., σήμερα, είναι μικρό κόμμα, δεν έχει καμία σχέση με τη μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη που γνώρισα εγώ» δήλωσε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική εκπομπή η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καθορίσει τα νέα δεδομένα στο πολιτικό πεδίο». Σύμφωνα με την ίδια, στις περιφερειακές εκλογές δεν κρίνονται τα κόμματα, αλλά τα πρόσωπα. «Τα κόμματα θα κριθούν από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών γιατί μόνο σ' αυτές είναι πολιτική η ψήφος» κατέληξε." Κάπου εδώ λοιπόν κολλάει η παροιμία, "θέλει η π@@@@@α να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει" - και για να μην παρεξηγούμαστε το σχόλιό μας είναι πολιτικό και αναφέρεται στη μεγάλη όρεξη της κυρίας Μπακογιάννη να υπονομεύσει το (ανύπαρκτο για να είμαστε ειλικρινείς) "θετικό" έργο της κυβέρνησης και του κυρίου Σαμαρά, ώστε να έρθει η ώρα που θα ηγηθεί της παράταξης η ίδια.

Η κυρία Μπακογιάννη βέβαια είναι κόρη του μπαμπά της: δεν υπήρξε ποτέ Νέα Δημοκρατία, είναι "Μητσοτάκης" και απλά η ΝΔ αποτέλεσε τον κοντινότερο χώρο στον κύκλο της (δε θα μπορούσε π.χ. να είναι ΠΑΣΟΚ γιατί φορούσαν ζιβάγκο κάποτε, ούτε ΣΥΝ γιατί κατεβαίνουν σε πορείες και ούτε φυσικά ΚΚΕ γιατί ακούνε αντάρτικα τραγούδια) και ίσως ο μόνος χώρος στον οποίο θα μπορούσε να πραγματώσει τις πολιτικές φιλοδοξίες. Το πρόβλημα όμως το δικό της (και του πατέρα της) είναι ένα: η παράταξη που τη φιλοξενεί το γνωρίζει - γι' αυτό εξάλλου και δεν την επέλεξε όταν παραιτήθηκε ο νεώτερος Καραμανλής και προτίμησε τον "αποστάτη" Σαμαρά. Μεταξύ των δύο κακών δηλαδή το μικρότερο.

Από την άλλη βέβαια η κυρία Μπακογιάννη δεν έχει άδικο. Η ΝΔ είναι ένα μικρό κόμμα πια, αλλά γι' αυτό δε φταίει μόνο ο κύριος Σαμαράς. Φταίει και η ίδια. Φταίει που τον Μάιο του 2012 κατηγορούσε το μεγαλύτερο κόμμα της Δεξιάς για να επιστρέψει μετά την εκλογική της αποτυχία μέσα σ' ένα μήνα (γυρίζοντας δηλαδή στο ίδιο "φθαρμένο κόμμα" που πριν λίγο καιρό είχε παρατήσει με στόμφο), φταίει που ποτέ δεν έβαλε ένα "στοπ" στον κατήφορο της χώρας παρότι είχε και τις ευκαιρίες και το ειδικό εκτόπισμα για να το κάνει, φταίει που αν και είχε κυβερνητικές θέσεις (ή έλεγχε πολιτικά ανθρώπους που έχουν) προτίμησε αντί να δουλέψει να συνεχίσει ν' απολαμβάνει τον καφέ της στο περιστύλιο, χαριεντιζόμενη με τους Παναγιώταρους και τους Κασιδιάρηδες. Έτσι μάλλον δε δικαιούται να μιλάει - ιδιαίτερα εφόσον σκέφτεται ιδιοτελώς...  


Και για να μην ξεχνιόμαστε... "Ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι" λέει ο θυμόσοφος λαός...Ενώ ο κόσμος βοά για τη σκανδαλώδη παραχώρηση του Ελληνικού στην εταιρεία Lamda (του Λάτση - για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους), έρχεται το ΤΑΙΠΕΔ να προσπαθήσει να μας πείσει για το πόσο "επικερδής" είναι η πώλησή του για το δημόσιο συμφέρον. Κι ενώ οι προσπάθειες για έρθει "τούμπα" η κοινή γνώμη είναι σε εξέλιξη, έρχεται το παρακάτω ρεπορτάζ της "Real News" για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους:


Δεν υπάρχουν σχόλια: