Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ποια η αιτία των παράλογων απαιτήσεων της τρόικας;

Γράφει η "Ελευθεροτυπία" σε κύριο άρθρο της για τους σκοπούς της τρόικας και τον πραγματικό λόγο για τον οποίο οι απαιτήσεις γίνονται όλο και πιο παράλογες (όπως αποκαλύψαμε πρόσφατα εδώ), επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι η χώρα μας είναι "παιχνίδι" στα χέρια τους:

"Είναι αντίθετη η τρόικα στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, καθώς φοβάται ότι αν χάσει την επιρροή της στην ελληνική κυβέρνηση θα υπάρξει χαλάρωση στην υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Την παραπάνω εκτίμηση διατύπωσαν στο πρακτορείο Bloomberg, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, δύο αξιωματούχοι, ο ένας από την Ελλάδα και ο δεύτερος από την Ευρωπαϊκή Ενωση, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να επαναλάβει λάθη του παρελθόντος εάν κατάφερνε να αποδεσμευθεί από τους περιορισμούς του σχεδίου διάσωσης.
Τι σημαίνει η συγκεκριμένη διαπίστωση των αξιωματούχων σε δεύτερο επίπεδο; Το απολύτως αυτονόητο για κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο και ενημερωμένο πολίτη. Πως τα διεθνή κέντρα και οι υπερεθνικοί οργανισμοί τους δεν θέλουν ούτε κατά διάνοια να ακούν για την έννοια της αυτοδιαχείρισης και της εθνικής ανεξαρτησίας των κρατών.
Αυτά τα κέντρα επιθυμούν, αναπτύσσοντας ψυχωτικές εμμονές, αποκλειστικά και μόνον έθνη υπόδουλα, απολύτως πειθήνια στις άμεσες προσταγές τους, με ηγεσίες ανδρεικέλων που θα διορίζουν και θα ελέγχουν οι ίδιοι, με κριτήριο αν και σε ποιο βαθμό υπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα και όχι των λαών τους.
Ετσι οραματίζονται το «νέο, γενναίο κόσμο» της παγκοσμιοποίησης τα εκτελεστικά όργανα, όπως οι δύο προαναφερθέντες ανώνυμοι αξιωματούχοι. Και η Ελλάδα αποτελεί γι' αυτούς το ιδανικό πείραμα στο Δυτικό κόσμο της ρευστοποιημένης εθνικής υπόστασης με ελεγχόμενη παρακολούθηση από έξωθεν οργανισμούς.
Η τρόικα, σύμφωνα πάντα με τους δύο αξιωματούχους, φοβάται ότι εάν χάσει την επιρροή της στην ελληνική κυβέρνηση, η χώρα θα επιστρέψει στα λάθη που δημιούργησαν την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και σε αυτή την περίπτωση η Ευρωζώνη θα αρνηθεί ένα νέο σχέδιο διάσωσης.
Τι σημαίνει πάλι αυτό; Θεωρούν, προφανώς, ηλίθιο -ή έτσι θέλουν να το παρουσιάζουν- το δυναμικό του τόπου. Ως ανίκανο να διαχειριστεί τις τύχες της πατρίδας του, ακατάλληλο να κυβερνήσει, γεγονός διόλου κολακευτικό και αρκετά προσβλητικό για τον Αντώνη Σαμαρά και τα στελέχη του.
Προσβλητικό, διότι η παραπάνω επισήμανση θα μπορούσε να εκληφθεί και ως μήνυμα με αποδέκτη το σημερινό πρωθυπουργό αλλά και τον επόμενο, όποιος και αν είναι αυτός. «Συμμορφωθείτε στις υποδείξεις» είναι το μήνυμα των διεθνών οργανισμών.
Το ερώτημα, πλέον, είναι αν υπάρχει σήμερα, ή αν θα βρεθεί αύριο, μια κυβέρνηση που θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και με το θάρρος μιας πραγματικής εθνικής κυβέρνησης θα πει κατά πρόσωπο σε αυτούς του κυρίους να κρατήσουν μακριά από τον ελληνικό λαό αυτές τις εκβιαστικές υποδείξεις. Υπάρχει;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: