Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ενοπλη επίθεση με δύο νεκρούς, μέλη της Χρυσής Αυγής - οι προεκτάσεις του θέματος

"Δύο νεκροί και ένας βαριά τραυματίας από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στις 7 το βράδυ στη λεωφόρο Ηρακλείου 420, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και πολύ κοντά στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Πρόκειται για μέλη της Χ.Α. σύμφωνα με δηλώσεις του Ηλ. Παναγιώταρου."

Η είδηση δε θέλει επεξήγηση νομίζουμε. Κάποιοι - ανεγκέφαλοι ή προβοκάτορες - αποφάσισαν ότι ο καλύτερος τρόπος να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους - πολιτικούς ή όχι - είναι με το να πάνε και ν' ανοίξουν "πυρ" ενάντια στα γραφεία ενός πολιτικού μορφώματος που δικαίως τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στο στόχαστρο.

Είναι προφανές ότι αν το έγκλημα έχει πολιτικές προεκτάσεις, οργανώθηκε και εκτελέστηκε από μια ομάδα ηλιθίων που πιστεύει ότι έτσι εξυπηρετεί τη Δημοκρατία. Είναι μάλλον εύκολο να καταλάβει κανείς ότι κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετεί ούτε την ευνομία, ούτε το πολίτευμα, ούτε χτυπάει το φασισμό της Χ.Α. Το αντίθετο. Εξυπηρετεί ως άριστο μέσο συσπείρωσης της και δε θα μας εκπλήξει αν της προσδώσει και πολιτικά οφέλη.

Από την άλλη βέβαια το παρακράτος μας έχει συνηθίσει ιστορικά στην χώρα μας σε τυφλές ενέργειες - ακόμα και εις βάρος ομοϊδεατών του - ώστε να προκαλέσει συμπάθεια, συσπείρωση και να προκαλέσει διώξεις εις βάρος άλλων πολιτικών χώρων. Δεν θα μας εκπλήξει αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο και σήμερα.

Η ουσία πάντως είναι μία: τι έφταιγαν δύο νέοι άνθρωποι - ανεξάρτητα αν ήταν φασίστες εκ πεποιθήσεως, απελπισμένοι,  "αγανακτισμένοι" ή αν βρίσκονταν εκεί απλώς για το χαρτζιλίκι - να χάσουν τη ζωή τους, έτσι ώστε αυτή η δολοφονία τους ν' αποτελέσει μέρος ενός σχεδίου που πιθανότατα θα στρέψει αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, θ' αποσταθεροποιήσει την χώρα και θα οδηγήσει σε ευρύτερες αντιπαραθέσεις τους Έλληνες.

Όποιοι το έκαναν, θα πρέπει να τρίβουν ήδη τα χέρια τους. Εμείς οι υπόλοιποι ας ευχηθούμε να λειτουργήσει γρήγορα η δικαιοσύνη. Διαφορετικά είμαστε όλοι χαμένοι...

2 σχόλια:

Menandros είπε...

Προφανές το έγκλημα έχει πολιτικές προεκτάσεις. Διαφωνώ ότι οργανώθηκε από μια ομάδα ηλιθίων (αν και τίποτε δεν είναι αδύνατο στην Ελλάδα). Όλα τα σενάρια είναι πιθανά συμπεριλαμβανομένου ότι η ίδια η οργάνωση έστησε το σκηνικό με τα θύματα να αποτελούν τις απαραίτητες θυσίες για έναν "ανώτερο" σκοπό. Εύχομαι το τελευταίο να είναι αρρωστημένο συνωμοσιολογικό σενάριο αλλά τέτοια σκηνικά έχουν ξαναγίνει.
Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και καλή ανάρρωση στον τραυματία.

Ενεργός Πολίτης είπε...

Μα και να το έκανε η ίδια η οργάνωση, παραμένει έργο ηλιθίων - επικίνδυνων μεν, ηλιθίων δε. Όπως γράφουμε και στο άρθρο, υπάρχει ιστορικό τέτοιων ενεργειών από το παρακράτος, οπότε καθόλου απίθανο να ισχύει και σ' αυτή την περίπτωση. Το θέμα είναι όμως τι έφταιγαν οι νεκροί - για να είναι πιόνια σε ένα σκηνικό που τρομάζει...