Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

Η δημοκρατία έχει πάει διακοπές και στην Βουλή - ένα απίθανο περιστατικό!

Η δημοκρατία στην χώρα μας έφυγε για διακοπές πριν από 3 χρόνια και από τότε δεν έχει επιστρέψει. Δεν εξηγείται διαφορετικά: τα όσα διαβάζουμε και γίνονται γύρω μας, δείχνουν ότι κυβερνούμαστε από ανθρώπους που δείχνουν μια παντελή έλλειψη σεβασμού προς τους δημοκρατικούς θεσμούς και το Σύνταγμα. Μεγάλα λόγια θα μας πείτε, αλλά δεν είναι έτσι. Από την μία έχουμε τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο (κατά παράβαση του Συντάγματος - και με Προεδρικό διάταγμα μόνο), την πλήρη αντισυνταγματικότητα του πρόσφατου Πολυνομοσχεδίου (θυμηθείτε το γιατί αξίζει εδώ), τη αδιαφορία προς θεμελιώδεις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων,  αλλά την καταπάτηση διεθνών συνθηκών για το περιβάλλον με την σχεδιαζόμενη "ανάπτυξη" σε προστατευόμενες περιοχές και από την άλλη διαβάζουμε ιστορίες όπως την παρακάτω που μας εξοργίζουν - ακόμα και αν είναι κατά το ήμισυ αληθινές. Μπορεί η κυρία Κωνσταντοπούλου να είναι πολλές φορές υπερβολική, αλλά δε νομίζουμε να έφτιαξε μια ψεύτικη ιστορία μόνο και μόνο για να "προσβάλει" το κύρος της κυβέρνησης (η οποία βέβαια δουλεύει και μόνη της προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς βοήθεια):

"Ως άκυρη και πλασματική καταγγέλλει τη διαδικασία ψηφοφορίας στην Επιτροπή της Βουλής για τον Κώδικα Δικηγόρων η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.  Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «μονταζιέρα και στη Βουλή», σημειώνοντας ότι στην αίθουσα την ώρα της ψηφοφορίας, εκτός της ίδιας, ήταν άλλοι δύο βουλευτές (ανεπαρκής αριθμός για μια έγκυρη ψηφοφορία), οι οποίοι παρέμειναν σιωπηλοί, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής επέμενε να εκφωνεί ότι τα άρθρα γίνονται δεκτά κατά πλειοψηφία. Αναλόγως παραποιήθηκαν και τα πρακτικά, επισημαίνει η κ. Κωνσταντοπούλου.

Όπως καταγγέλλει η κ. Κωνσταντοπούλου: «Όλη η διαδικασία ψηφοφορίας ήταν άκυρη, αφού στην αίθουσα βρίσκονταν μόνον τρεις βουλευτές, οι: Γιάννης Κεφαλογιάννης, εισηγητής Νέας Δημοκρατίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εισηγήτρια ΣΥΡΙΖΑ και Θεοδώρα Τζάκρη, εισηγήτρια ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, για να υπάρχει έγκυρη ψηφοφορία απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, που δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δύο πέμπτων του όλου αριθμού των μελών της Επιτροπής, δηλαδή, στη συγκεκριμένη Επιτροπή, που έχει 31 θα έπρεπε ψηφίσουν θετικά 13 βουλευτές.

»Ο κ. Κεφαλογιάννης και η κ. Τζάκρη παρέμειναν σιωπηλοί σε όλη τη διαδικασία της ψηφοφορίας και δεν τόλμησαν να πουν "ναι" (αναλαμβάνοντας και την ευθύνη) ούτε σε ένα άρθρο από τα 166 του Νομοσχεδίου. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Βιρβιδάκης, επέμενε να εκφωνεί ψευδώς ότι "το άρθρο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία".

»Παρενέβην κατ' επανάληψη και δια μικροφώνου, διαμαρτυρόμενη για την ψευδή εκφώνηση θετικού αποτελέσματος και κατ' επανάληψη ρώτησα "ποιoς λέει ναι;", αμφισβητώντας ευθέως το εκφωνούμενο αποτέλεσμα ψηφοφορίας. Ο κ. Κεφαλογιάννης και η κ. Τζάκρη παρέμεναν σιωπηλοί μην τολμώντας ούτε στο στάδιο εκείνο να ψηφίσουν θετικά οποιοδήποτε συγκεκριμένο άρθρο. Ούτε ένα από τα 166.

»Επεσήμανα (και πάλι δια μικροφώνου) στον πρόεδρο της Επιτροπής ότι κανένα άρθρο του νομοσχεδίου δεν έχει ψηφισθεί από την Επιτροπή και, επομένως, δεν μπορούν αυτά να εισαχθούν στην Ολομέλεια. Ούτε άλλωστε μπορεί να ψηφισθεί στο σύνολο νομοσχέδιο του οποίου δεν έχει ψηφισθεί ούτε ένα άρθρο. Τον ενημέρωσα επίσης ότι τυχόν σύνταξη έκθεσης που να βεβαιώνει ότι τα άρθρα ψηφίσθηκαν συνιστά ψευδή βεβαίωση.

»Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν από το εσωτερικό κύκλωμα πάμπολλοι μάρτυρες και, φυσικά, οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες. Παρά το γεγονός αυτό, τα πρακτικά της συνεδρίασης παραποιήθηκαν με τρόπο που να φαίνεται ότι δήθεν "πολλοί βουλευτές" έκαναν "δεκτό" το κάθε άρθρο ξεχωριστά. Επιπλέον, διαγράφηκαν οι δεκάδες παρεμβάσεις μου με τις οποίες αμφισβητούσα τη νομιμότητα της διαδικασίας, το εκφωνούμενο αποτέλεσμα και καλούσα τον κ. Κεφαλογιάννη και την κ. Τζάκρη να ψηφίσουν θετικά ή αρνητικά και να αναλάβουν και την ευθύνη της ψήφου τους για κάθε άρθρο, ενώ εκείνοι συνέχιζαν να σιωπούν και να μην ψηφίζουν ούτε θετικά, ούτε αρνητικά.

»Για το γεγονός της παραποίησης των πρακτικών έχω ήδη απευθύνει αίτημα να λάβω αντίγραφα της μαγνητοσκόπησης από το Κανάλι της Βουλής και έχω διαμαρτυρηθεί εντόνως στην αρμόδια υπηρεσία της Βουλής από την οποία μου δηλώθηκε ότι η αλλαγή των πρακτικών έγινε κατόπιν εντολής του Προέδρου της Επιτροπής. Η μονταζιέρα της Νέας Δημοκρατίας έφθασε στο σημείο να παράγει πλαστές κοινοβουλευτικές διαδικασίες ακόμη και στην κορυφαία κοινοβουλευτική στιγμή της ψηφοφορίας."

Ψηφοφορία (ή περίπου) στην Επιτροπή Δικαιοσύνης...
Τα παραπάνω μας προκαλούν εντύπωση και για ένα ακόμα λόγο: ο κύριος Βιρβιδάκης θεωρείται στους κοινοβουλευτικούς (και όχι μόνο) κύκλους ως φανατικός τυπολάτρης, και φανατικός τηρητής των διαδικασιών. Φανταστείτε λοιπόν πόσο μεγάλη πρεμούρα υπάρχει από την κυβέρνηση - και τον ίδιο - ώστε να περάσει το νομοσχέδιο στη διαδικασία ψήφισης το γρηγορότερο, ώστε να γίνει τέτοιο μεγαλοπρεπές μαγείρεμα....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://youtu.be/lpTLM1tDoYo