Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Η δική μας πρόταση για μια καινούργια σειρά γραμματοσήμων από τα ΕΛΤΑ

Με αφορμή το χθεσινό μας θέμα για τα γραμματόσημα (και τις διεθνείς προσωπικότητες που γίνονται κατ' εξαίρεση, εν ζωή μέρος της φιλοτελικής μας ιστορίας), αποφασίσαμε κι εμείς να κάνουμε τη δική μας πρόταση στα ΕΛΤΑ. Μπορεί να μην είμαστε μέλη κάποιας μεγάλης και γνωστής οικογενείας, αλλά είμαστε σίγουροι ότι επειδή η πρόταση μας θα είναι τεκμηριωμένη θα εισακουστούμε.

Ο γενικός τίτλος θα είναι "Μεγάλες Προσωπικότητες που Πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα Ξεπεράσει την Κρίση με Μνημόνια". Ακουμπάει δηλαδή ένα θέμα της εποχής και παράλληλα στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς όλο τον κόσμο. Δείχνει ότι υπάρχουν προσωπικότητες που μπορούν να βοηθήσουν τον λαό και τους κουρασμένους βουλευτές μας να κατανοήσουν την "ανάγκη" των Μνημονίων. Αυτό είναι η μία καινοτομία. Η δεύτερη είναι η επιλογή των προσωπικοτήτων. Αφήνουμε στην άκρη τους λούμπεν ακαδημαϊκούς, τους δευτεροκλασάτους επιχειρηματίες και τους ανθρώπους του (οινό)πνεύματος που πιθανότατα έχουν πει κάτι καλό για τα Μνημόνια της χώρας μας. Προχωράμε με αναγνωρίσιμες προσωπικότητες που έχουν καθιερωθεί παγκοσμίως και μπορούν να χαρακτηρισθούν ισότιμοι συνομιλητές με την παρούσα ηγεσία όχι μόνο της χώρας μας αλλά και της Ε.Ε. γενικώς... Και ξεκινάμε:
H "Πέππα το γουρουνάκι" για το γραμματόσημο των 2 λεπτών. Αναγνωρίσιμο πρόσωπο στις αγγλοσαξωνικές χώρες, που έγινε γνωστή με μικρά, 5λεπτα καρτούν τα οποία μαθαίνουν στα παιδιά χρήσιμα πράγματα για την καθημερινότητά τους. Το γραμματόσημο αυτό μπορεί να υποχρεώσει την ίδια (ή έστω τους δημιουργούς της) να φτιάξουν ένα επεισόδιο με τίτλο "Η Πέππα αγαπάει το Μνημόνιο" το οποίο θα εξηγεί στα παιδιά πόσο καλά είναι τα Μνημόνια για όλους μας.

"Ο Μπόμπ ο Μάστορας" για το γραμματόσημο των 5 λεπτών. Μια προσωπικότητα παγκοσμίου φήμης, την οποία παρακολουθεί ανελλιπώς σίγουρα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης - θέλοντας να πάρει ιδέες για το γκρέμισμα και το "χτίσιμο" του Δημοσίου. Φανταζόμαστε ότι για την περίπτωσή του θα πρέπει να γίνει ειδική βράβευση με παράλληλη συνάντηση για την ανταλλαγή ιδεών. Το επεισόδιο "Ο Μπομπ στο Ελληνικό Δημόσιο", όπου τα παιδιά θα μάθουν το πόσο σωστό είναι να απολυθούν καμιά 150 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι είναι σίγουρο.

"Ο Τόμας η Ατμομηχανή" είναι η πρότασή μας για το γραμματόσημο των 10 λεπτών. Ξανά, ένας ήρωας που εκφράζει την ταχύτατη αλλαγή στις μεταφορές. Η αγαπημένη σειρά του κυρίου Χατζιδάκη, εκφράζει την ανάγκη για ανάπτυξη στην χώρα μας. Το επεισόδιο με τίτλο "Ο Τόμας βοηθάει την Costco να πάρει τον ΟΣΕ" θα πρέπει να είναι ο κρυφός στόχος της βράβευσης του Τόμας.
Για το γραμματόσημο των 50 λεπτών προτείνουμε τον Σούπερμαν. Το βαρύ πυροβολικό των υπερηρώων, θα έρθει από τον πλανήτη Κρύπτον να βοηθήσει τον Σαμαρά να λύσει το πρόβλημα του Δημοσίου χρέους και να μας πείσει ότι δεν είναι που τα Μνημόνια το αυξήσανε το πρόβλημα αλλά εμείς. Μέχρι να έρθει βέβαια από εκεί θα πρέπει να στηριχθεί ο Πρωθυπουργός στον κ. Στουρνάρα, που και πολύ λιγότερος συμπαθής είναι (εκτός του οικογενειακού του κύκλου πάντα - γιατί εκεί είναι πρώτος σε δημοφιλία) και λιγότερο ικανός. Αλλά το γραμματόσημο μπορεί να βοηθήσει για να έρθει πιο γρήγορα. 
Για το 1 ευρώ προτείνουμε τον Χατζηαβάτη, το γνωστό ήρωα του Θεάτρου Σκιών. Είναι ο ήρωας με τον οποίο ταυτίζεται απερίφραστα στη συνείδηση των Ελλήνων το υπουργικό συμβούλιο και του οποίο ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά ταιριάζει απολύτως με αυτή της ελληνικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Η "γραμματοσημοποίησή" του θα δείξει ότι η χώρα μας τιμάει το πολιτιστικό της παρελθόν, παίρνοντας παραδείγματα για το μέλλον.

Για το γραμματόσημο των 2 ευρώ, προτείνουμε τον "Κλούβιο" από τον κουκλοθίασο του "Μπάρμπα Μυτούση". Ήρωας της παιδικής ηλικίας του κυρίου Σαμαρά, τον εκφράζει απόλυτα. Δεν είναι διεθνής προσωπικότητα - αλλά στο κάτω-κάτω μήπως ήταν και ο πρόεδρος της Dow Chemicals που συμπεριλαμβάνεται στην αρχική πρόταση; - αλλά αρέσει στον Σαμαρά και πιθανότατα είναι Μεσσήνιος στην καταγωγή. Αυτό αρκεί.
 Τέλος έχουμε τον "Φρου-φρου" ως πρόταση για το γραμματόσημο των 60 ευρώ. Είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί τέτοιο γραμματόσημο, αλλά νομίζουμε ότι αξίζει: όπως ο Μεγαλόσταυρος του τάγματος του Φοίνικα δόθηκε σε Κινέζο, ο μεγαλόσταυρος των γραμματοσήμων θα πρέπει να δοθεί σ' ένα Γερμανό, ως ένδειξη αναγνώρισης για την μακροχρόνια αγάπη που μας έχει το γερμανικό κράτος από τα χρόνια του Όθωνα μέχρι σήμερα. Εξάλλου το όνομα του αγαπημένου σε όλους ήρωα τα λέει για όλα για την Γερμανική βοήθεια: "Φρου-Φρού" (και αρώματα)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: