Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ρήσεις "σοφών" πολιτικών ανδρών της Ελλάδας του σήμερα.../Φορολογική ασυλία για τα golden boys των δανειστών

Σήμερα σταχυολογήσαμε ορισμένες πρόσφατες "σοφές" ρήσεις του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας του 2013 - δίνοντας και την απάντηση που τους αρμόζει...(η ανάρτηση θ' ανανεώνεται).

Ε.Βενιζέλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε ομιλία του στα Χανιά (που παρεπιπτόντως άλλαξε χώρο λόγω του πλήθους που μαζεύτηκε να τον "προϋπαντήσει" τον Ιούλιο του 2013: "“Κανείς  κανονικός, φυσιολογικός, μέσος εργαζόμενος στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα”.
Να υποθέσουμε επομένως ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, οι σχολικοί φύλακες και οι εκπαιδευτικοί των οποίων οι ειδικότητες καταργήθηκαν την επομένη που οι ειδικότητές τους διαφημίζονταν, δεν είναι ούτε "φυσιολογικοί", ούτε "κανονικοί".


Ν.Μπακογιάννη, η γνωστή και μη εξαιρετέα πολιτικός που τον Μάιο δήλωνε ότι "καινούργια χώρα  με παλιά υλικά δε φτιάχνεις" και μετά έμπαινε από το παράθυρο τον Ιούνιο στην Βουλή ως υποψήφια της "νέας" ΝΔ: "Θα ψηφίσω το πολυνομοσχέδιο με βαριά καρδιά για να δω ένα χαραμοφάη να απολύεται".

Θα προτείναμε στην κυρία Μπακογιάννη να κοιτάξει τον καθρέφτη ή να ρίξει μια ματιά στα έδρανα του κόμματος της στην Βουλή για να βρει όχι έναν αλλά πολλούς "χαραμοφάηδες" που άλλα έλεγαν τον Νοέμβριο (του 2011) και άλλα μετά από ένα μήνα για το Μνημόνιο. Αν θέλει να βρει παραπάνω δε, θα της προτείναμε ν' ανοίξει την τηλεφωνική της ατζέντα. Έχει πολλούς γνωστούς που εμπίπτουν σ'' αυτήν την κατηγορία. Έτσι δε θα χρειαστεί να την πληρώσουν και δεκάδες χιλιάδες αθώοι (για τους εκπαιδευτικούς όλη η πρώτη λίστα βρίσκεται εδώ).

 Κ.Μητσοτάκης, ο αδερφός της παραπάνω κυρίας, και νυν υπουργός της κυβέρνησης σε συνέντευξή του στο Bloomberg: "Δεν κοιμάμαι καλά τις νύχτες όταν καλούμαι να συμφωνήσω να χάσουν άνθρωποι τη δουλειά τους, δεν είναι εύκολο και από συναισθηματική άποψη". 
Απολύσεις λοιπόν μ' ευαισθησία. Όποιος λέει ότι η κυβέρνηση αποτελείται από "χοντρόπετσους καρεκλάκηδες που είναι ξεπουλημένοι στην τρόικα", πρέπει σαφέστατα ν' αναθεωρήσει και αφαιρέσει το "χοντρόπετσος" από τον χαρακτηρισμό. Προφανώς αυτό θα κάνει και τους απολυμένους να αισθανθούν καλύτερα: ξέρουν ότι μαζί τους, έχει χάσει τον ύπνο του και ο Κυριάκος.

 Ν.Μιχαλολιάκος, αρχηγός της Χ.Αυγής, αναφερόμενος στον Έλληνα μπασκετμπολίστα, Γ.Αντετοκούμπο "στο ζωολογικό κήπο άμα δώσετε σε ένα χιμπαντζή μία μπανάνα και μία σημαία, Ελληνας θα είναι."
To ότι αυτός ο άνθρωπος είναι αρχηγός του εν δυνάμει 3ου κόμματος της ελληνικής Βουλής, καταδεικνύει καθαρά το γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε ως χώρα. Επί του σχολίου του πάντως, είναι πράγματι εντυπωσιακό να το λέει αυτός ο ψηλός, ξανθός, ρωμαλέος και στιβαρός άντρας, που δεν μοιάζει καθόλου με τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων (που βρήκανε στο σπήλαιο των Πετραλώνων της Μακεδονίας και αποτελεί ένα χαμένο κρίκο στην εξελικτική αλυσίδα του ανθρώπου). Τι είπατε; Δεν είναι τίποτα απ' αυτά ο Μιχαλολιάκος; Α, μάλιστα...Τότε, μάλλον ισχύει το "είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα"...

Γ. Στουρνάρας, υπουργός Οικονομικών, μη εκλεγμένος και ουρανοκατέβατος - επιβεβλημένος από την τρόικα "Δεν βλέπω αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο. Εγώ βέβαια σήμερα δεν ήμουν στη Βουλή. Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων χθες δεν είδα ισχυρές αντιδράσεις."
Μάλλον θα περίμενε (και δικαίως) να τον πάρουν με τα γιαούρτια οι βουλευτές. Αφού αυτό δεν έγινε όλα καλά. Κύριε Στουρνάρα, η καφετέρια που πίνετε τον καφέ σας στο Κολωνάκι, δεν αποτελεί βαρόμετρο της ελληνικής κοινωνίας, ούτε οι φίλοι σας στην ΕΚΤ αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα της κοινής γνώμης της Ελληνικής κοινωνίας. Επίσης, θα σας προτείναμε να ξεκινούσατε να διαβάζετε και άλλες εφημερίδες πλην της "Καθημερινής". Μπορεί να μη δίνουν Λούκυ-Λουκ τις Κυριακές, αλλά μερικές απ' αυτές εκφράζουν τη γνώμη του "λαουτζίκου". 

A.Σαμαράς, Πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του - που αλλού; - στο "Πρώτο Θέμα": "τα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει να πιάνουν τόπο και όχι για να πληρώνονται παλιά ρουσφέτια στο Δημόσιο με προσλήψεις που είχαν γίνει εκτός ΑΣΕΠ. Προτεραιότητά μου είναι  οι 1,5 εκ άνεργοι για τους οποίους δεν έκλαψε κανείς και οι περισσότεροι τους αντιμετωπίζουν ως στατιστικό μέγεθος."
Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται κύριε Σαμαρά. Εσείς είστε τυχερός γιατί ξεπεράσατε λίγο αυτό το όριο. Και επιτέλους λίγη ειλικρίνεια...Η συντριπτική πλειοψηφία των ειδικοτήτων που καταργήσατε στα Λύκεια είναι στην μετά ΑΣΕΠ εποχή. Το ίδιο ισχύει για την Δημοτική Αστυνομία - για να μην πούμε για τους σχολικούς φύλακες. Όσο για τους 1,5 εκ. ανέργους...Εσείς, ο κύριος Παπανδρέου και η παρέα Παπαδήμος, Καρατζαφέρης, Βενιζέλος, Στουρνάρας και Παπακωνσταντίνου είστε βασικοί υπαίτιοι. Οπότε κάντε μας την χάρη και σταματήστε τα κροκοδείλια δάκρυα...

Και για να μην ξεχνιόμαστε...Σημειώνει ο "Ελεύθερος Τύπος" για μια ακόμα ρύθμιση-σκάνδαλο υπέρ των δανειστών μας: "Προκλητική «φωτογραφική» διάταξη που καθιερώνει τη φορολογική ασυλία για τα 22 μόνιμα εγκατεστημένα στη χώρα μας στελέχη και απλά μέλη των κλιμακίων της τρόικας, καθώς και για τους 28 εμπειρογνώμονες της λεγόμενης Ομάδας Κρούσης (Task Force) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμπεριέλαβε η κυβέρνηση στον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Η διάταξη που απαλλάσσει τα golden boys των δανειστών είναι η διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 30 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, με την οποία προβλέπεται ότι οι ρυθμίσεις των άρθρων 31-34 του ίδιου Κώδικα, οι οποίες αφορούν στον προσδιορισμό των εισοδημάτων βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, δεν ισχύουν για «κάθε φυσικό πρόσωπο που εργάζεται σε θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Διεθνούς Οργανισμού που έχει εγκατασταθεί βάσει διεθνούς συνθήκης την οποία εφαρμόζει η Ελλάδα». Βάσει λοιπόν, της εν λόγω διάταξης, όλα τα προαναφερθέντα golden boys των δανειστών δεν θα υπάγονται στο «πόθεν έσχες» για τις αγορές ακινήτων, Ι.Χ. αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, μετοχών, ομολόγων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων τις οποίες πραγματοποιούν στην Ελλάδα. Θα μπορούν δηλαδή να αγοράζουν ανενόχλητοι βίλες, πολυτελή αυτοκίνητα και ό,τι άλλο θελήσουν χωρίς να υποχρεούνται να δηλώσουν πού βρήκαν τα χρήματα για τις εν λόγω αγορές και χωρίς φυσικά ο εν λόγω τρόπος διαβίωσης να θεωρείται τεκμήριο εισοδήματος!

Επιπρόσθετα, η ελληνικές φορολογικές αρχές για τους ξένους τοποτηρητές δεν θα έχουν το δικαίωμα να προσδιορίζουν τα πραγματικά τους εισοδήματα με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, αλλά ούτε με βάση τις δαπάνες τους. Επίσης, οι ελληνικές αρχές δεν θα έχουν το δικαίωμα να ελέγξουν το επίπεδο διαβίωσης των ξένων τοποτηρητών, αλλά ούτε και την προέλευση των χρημάτων που ξοδεύουν για την απόκτηση περιουσίας στη χώρα μας." Απλά υπέροχα, δε συμφωνείται; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: