Σάββατο 18 Μαΐου 2013

"Είμαστε το αρχαιότερο έθνος" λένε οι Σκοπιανοί / "Γκρίζα διαφήμιση" φιλοκυβερνητικών εντύπων στην ΕΡΤ

Το ακούσαμε λοιπόν και αυτό...Σκοπιανοί αξιωματούχοι, δήλωσαν (στα σοβαρά) ότι είναι "το αρχαιότερο έθνος της Ευρώπης", προσπαθώντας - για πολλοστή φορά - να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους. Προφανώς, αν δεν το έλεγαν στα σοβαρά, υπό άλλες συνθήκες θα μας έπαιρναν τα γέλια. Δυστυχώς όμως σε μια εποχή, που ακόμα και εμείς ως λαός, είμαι ακαλλιέργητοι (προσοχή - όχι απαραίτητα "αμόρφωτοι" γιατί η εγκύκλια μόρφωση δεν προϋποθέτει καλλιέργεια) και ανιστόρητοι, τέτοιες κουβέντες δεν "πέφτουν κάτω", αντίθετα πολλοί τους πιστεύουν, ενώ άλλοι τους λυπούνται κιόλας, μπερδεύοντας την (γεωγραφική) Μακεδονία με την ιστορική, και τους σημερινούς κατοίκους της περιοχής (που είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία Σλάβοι) με τους τότε...

Μια παλιότερη και ιδιαίτερα καλογραμμένη απάντηση του Στάθη (από την παλιά "Ελευθεροτυπία") σας παρουσιάζουμε εδώ και αξίζει να τη διαβάσετε:

Και κάτι τελευταίο...Όσα χρόνια θυμόμαστε η ΕΡΤ επιτελούσε κυβερνητική προπαγάνδα...Ένα διάστημα η πρακτική είχε χαλαρώσει, αλλά από την είσοδο μας στα Μνημόνια, ξανατράβηξε "προς τη δόξα". Και δε φτάνει που υποστηρίζετε η κυβέρνηση με κάθε τρόπο...Αλλά ξεκίνησε και η γκρίζα διαφήμιση φιλοκυβερνητικών εντύπων - στην τελευταία αντέδρασε η Έλλη Στάη (προς τιμήν της) και το θέμα παρουσιάστηκε πρόσφατα στην "Εφημερίδα των Συντακτών":


Δεν υπάρχουν σχόλια: