Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου δικαίωμα κατάσχεσης στην τρόικα / Καλλικράτης, Θράκη και μουσουλμανική μειονότητα

Τελικά ξεκαθαρίστηκε το πότε η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις "Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου". Όταν θέλει να περάσει κάτι στα "κλεφτά", κάτι που θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις σε όλους μας και κάτι που κανείς σοβαρός άνθρωπος δε θα ψήφιζε στην Βουλή.

Έτσι λοιπόν ο θίασος του Θεάτρου Σκιών που μας κυβερνάει, με συνοπτικές διαδικασίες, έδωσε  δικαίωμα κατάσχεσης κάθε εθνικού περιουσιακού στοιχείου της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις, στην Τρόικα βάσει της δανειακής σύμβασης, όπως δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως, με αριθμό 240, ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Βέβαια οι άνθρωποι έχουν βάλει σκοπό να μην υπάρχει τίποτα εως τότε υπό την ιδιοκτησία του ελληνικού κράτους, αλλά που ξέρεις; Κάτι μπορεί να τους ξεφύγει...

Στο κείμενο αναφέρεται ρητά, ότι δεν εξαιρείται κανένα απολύτως περιουσιακό στοιχείο από την κατάσχεση σε περίπτωση που η χώρα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο 4 με τίτλο: Εφαρμοστέο Δίκαιο και Δικαιοδοσία, στην παράγραφο 4.4 αναφέρεται: «Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος (Ελλάδα), η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφαση ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που τα ανωτέρω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο».

Βέβαια, όπως κατατέθηκε, έτσι μπορεί ν' αποσυρθεί...Αλλά μέχρι να γίνει, μήπως πρέπει να κάποιος να κάνει προσφυγή στην δικαιοσύνη; 

Και για να μην ξεχνιόμαστε...Γράφει το "Παρόν" για την κατάσταση που επικρατεί στην Θράκη - και αξίζουν προσοχής: "Στη Θράκη η δεύτερη διοικητική μεταρρύθμιση χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ένα πρώτης τάξεως δώρο προς την Τουρκία, και μάλιστα δοσμένο στο πιάτο από την ελληνική Πολιτεία.  Πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, θα ρωτούσε εύλογα κάποιος «εκτός των τειχών». Μα, με την ιδιότυπη ισορροπία μεταξύ χριστιανικού και μουσουλμανικού πληθυσμού που επέβαλε ο «Καλλικράτης», θα απαντούσε κάποιος «εντός»…Ο «Καλλικράτης», η νέα δομή, η ανακατανομή και το «μοίρασμα» που έγινε από το υπουργείο Εσωτερικών και τον κ. Ραγκούση έδωσαν τη δυνατότητα στην Άγκυρα να εντείνει τις διαδικασίες για την «γκριζοποίηση» της περιοχής. Στον νομό Ροδόπης, με τον «Καλλικράτη» δημιουργήθηκαν τέσσερις δήμοι, μετά τις συγχωνεύσεις δήμων και κοινοτήτων - οι οποίες συγχωνεύσεις άφησαν και πολλές «απορίες» γύρω από τη… σκοπιμότητά τους.  Από αυτούς, ο Δήμος Κομοτηνής και ο Δήμος Μαρώνειας-Σαπών αποτελούνται στην πλειοψηφία τους από χριστιανούς κατοίκους και οι άλλοι δύο, ο Δήμος Αρριανών και ο Δήμος Ιάσμου, μετά την καλλικρατική παρέμβαση, από μειονοτικούς. Τα αποτελέσματα των εκλογών ανέδειξαν τον Δήμο Αρριανών σε καθαρό «θύλακα» του προξενείου και της Άγκυρας. Από την άλλη πλευρά, ο Δήμος Ιάσμου αποτέλεσε και το ξεκάθαρο «χάρισμα-δώρο» του «Καλλικράτη» στο τουρκικό προξενείο. Κι αυτό επειδή, ενώ θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνονται κάποια χωριά (Αίγειρος - Παλλάδιο - Γλυκονέρι - Καλλίστη) με σχεδόν αποκλειστικά χριστιανούς κατοίκους, μεταφέρθηκαν στον Δήμο Κομοτηνής, μετατρέποντάς τον από «χριστιανικό δήμο», σε «μειονοτικό», μια και στον δήμο έχουν «συγχωνευθεί» ο Δήμος Σώστη (με μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων) και η κοινότητα Αμαξάδων (άντρο του τουρκικού προξενείου στη δυτική πλευρά του νομού Ροδόπης).

Δυο χρόνια πριν όσοι γνώριζαν την κατάσταση μιλούσαν για υποψήφιους-«δοκιμασμένες συνταγές του τουρκικού προξενείου». Αυτές οι «δοκιμασμένες συνταγές» είναι σήμερα δήμαρχοι των συγκεκριμένων δήμων.

Ο καδής Ισμέτ είναι δήμαρχος Ιάσμου και μετά την εκλογή του είχε δηλώσει πως ο Δήμος Ιάσμου θα γίνει δήμος-πρότυπο για τη Ροδόπη. Πολλά χείλη μειδίασαν πικραμένα με αυτήν τη δήλωση... Ο Ίασμος, μια από τις παλαιότερες κωμοπόλεις της Θράκης, χτισμένος στις υπώρειες της Ροδόπης και στον μυχό της λίμνης Βιστωνίδας, κατοικείται από τους απογόνους των κατοίκων της Αναστασιούπολης.  Μια περιοχή με πλούσια ιστορία, λαϊκή παράδοση, ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και φυσικό κάλλος, που τα τελευταία χρόνια πάσχιζε να βρει τον αναπτυξιακό της βηματισμό με τη δημιουργία του φράγματος, την αξιοποίηση των βιοτόπων και μια μεγάλη επένδυση ενός σύγχρονου εμπορικού κέντρου... Όλα αυτά, ωστόσο, δεν χωρούσαν στο «κάδρο» του νυν δημάρχου. Αντιθέτως, έμφαση δόθηκε στο Φεστιβάλ Κερασιού.  Πρόκειται για ένα τουρκοπανηγύρι, στο οποίο παρελαύνουν οι εκπρόσωποι της τουρκικής προπαγάνδας στην περιοχή μας, καθώς και αξιωματούχοι από τη γείτονα, με τη συνοδεία καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων από την Τουρκία, έως και ποδοσφαιρικών ομάδων… (Όποιος βρεθεί στις αρχές του Ιούνη στη συγκεκριμένη περιοχή δεν νομίζω ότι θα ακούσει μια ελληνική κουβέντα...) Ο δήμαρχος Ιάσμου, κάτοικος Κομοτηνής, δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στη Συμβουλευτική Επιτροπή της «Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης», στην οποία είναι πρόεδρος, συμμετέχοντας σε όλες τις συνεδριάσεις της."

Πηγές ειδήσεων: "Παρόν", "Ημερησία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: