Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Συζητήσεις με το ΔΝΤ για Μνημόνιο από το 2009 / Ξεκίνησε το ξεπούλημα της περιουσίας του Δημοσίου - Κασσιόπη Κέρκυρας το 1ο που "φεύγει"

Είδηση: Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι οι επαφές της Ελλάδας και συγκεκριμένα του Γ. Παπανδρέου με το ΔΝΤ ξεκίνησαν μεταξύ Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2009 (λεπτομέρειες εδώ). Ωστόσο σύμφωνα με απόρρητα αρχεία του παγκόσμιου δίκτυου πληροφοριών Stratfor που έρχονται στο φως, η προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ φαίνεται να ετοιμαζόταν από τον Ιούνιο του 2009!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», η αμερικάνικη ιδιωτική υπηρεσία πληροφοριών Stratfor φέρεται να παρακολουθεί τις κινήσεις της Ελλάδας σε σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δέκα μήνες πριν γίνει η επίσημη αναγγελία από τον Γιώργο Παπανδρέου. Ειδικότερα, από τα έγγραφα που αποκαλύπτει το Wikileaks, προκύπτει ότι η Stratfor είχε δύο πληροφοριοδότες στην Ελλάδα (GR001 και GR101). Τον Ιούνιο του 2009, ένας υπάλληλος της μυστικής υπηρεσίας, αρμόδιος και για την περιοχή των Βαλκανίων, απέστειλε στους συναδέλφους του ένα e-mail με τίτλο «Αναλυτικές Οδηγίες για την Ευρώπη - Βαθμίδα 3», μαζί με ένα συνημμένο αρχείο κειμένου, όπου περιέγραφε θέματα στα οποία έπρεπε να δοθεί «ιδιαίτερη βαρύτητα».

Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε: «Πρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς τι συμβαίνει και εάν/πότε η Ελλάδα θα κάνει αίτηση για δάνειο από το ΔΝΤ. Είναι πολύ πιθανό να γίνουμε μάρτυρες μιας ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης σε χώρα της ευρωζώνης. Παρακαλώ, δώστε προσοχή σε οποιαδήποτε σημάδια δημοπράτησης ομολόγων. Η Ελλάδα έχει μεγάλο χρέος, το πώς θα κινηθούν μπορεί να εξαρτάται από το τι θα γίνει με το χρέος τους».

Να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο του 2009 που εστάλη το συγκεκριμένο email δεν ήταν ακόμα γνωστό ότι το έλλειμμα ήταν σε ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα, καθώς το ταμειακό έλλειμμα 10%αποκαλύφθηκε μόλις στα τέλη του καλοκαιριού. Αυτό δείχνει ότι οι πληροφορίες για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ υπήρχαν και διακινούνταν από τις μυστικές υπηρεσίες πολύ πριν την πραγματική αναγγελία που έγινε πολλούς μήνες μετά.

Σχόλιο: Θυμηθείτε τι έλεγε ο Στρος-Καν για τις συζητήσεις που είχε με τον Παπανδρέου την ίδια περίοδο που εκείνος έπαιζε το έργο "Λεφτά Υπάρχουν" με μεγάλη επιτυχία στον ελληνικό λαό. Τελικά αποδεικνύεται πως η προεργασία είχε ξεκινήσει νωρίτερα και μάλιστα χωρίς να είναι γνωστό το μέγεθος του ελλείματος. Εμείς αλήθεια τι μπορούμε να υποθέσουμε για τις προθέσεις αυτών που συζητούσαν πίσω από την πλάτη μας; Καλύτερα ν' αποφύγουμε τις θεωρίες, που μάλλον στην περίπτωση αυτή είναι πραγματικές...

Και για να μην ξεχνιόμαστε... Αν γυρίσουμε το ρολόι του χρόνου λίγους μήνες πίσω, θα θυμηθούμε τον Γιώργο Παπανδρέου "έξω φρενών" με την τρόικα ν' ανακοινώνει "νομοθετικές ρυθμίσεις" που θα "προστάτευαν" την Δημόσια περιουσία, ενώ είχαμε και τις κωμικές τοποθετήσεις του κυρίου Παμπούκη που χρησιμοποιούσε ινδιάνικα ρητά για να τονίσει το πόσο δοσμένη ήταν η κυβέρνηση Παπανδρέου στην όλη ιδέα της "διατήρησης" της Δημόσιας περιουσίας (όλο το ιστορικό βρίσκεται εδώ). Έλα όμως που οι καιροί άλλαξαν... Έτσι Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (το οποίο όπως έχουμε δείξει εδώ είναι πραγματικά υπεράνω των πάντων στην χώρα μας) πρόκειται να προχωρήσει στη διαγωνιστική διαδικασία για το ακίνητο στην Κασσιόπη της Κέρκυρας. Το εμβαδόν του γεωτεμαχίου είναι περίπου 490 στρέμματα και σχεδόν το μισό αποτελεί ιδιωτική δασική έκταση, ενώ σε αυτό υπάρχει και μία μικρή φυσική λίμνη. Η αξιοποιήσιμη έκταση εκτιμάται σε περίπου 178.000 τ.μ. Το ακίνητο έχει μια ακτογραμμή μήκους περίπου 725μ και συνορεύει με τη Χερσόνησο της Κασσιόπης, στην Κέρκυρα. Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και βρίσκεται σε περιοχή της Κέρκυρας με χαμηλή μέχρι σήμερα αξιοποίηση και συνεπώς η δυνατότητα αξιοποίησής του και η απορρέουσα αξία θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα υψηλές. Το ακίνητο προτείνεται για αποκλειστική χρήση ή για ανάπτυξη συγκροτήματος με έμφαση σε παραθεριστικές κατοικίες και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες τουρισμού αναψυχής. "Το Ελληνικό Δημόσιο σκοπεύει να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διευκολύνει την αξιοποίηση και ανάπτυξη του ακινήτου" - κοινώς "ας καεί το πελεκούδι, εμείς προκειμένου να πάρουμε μια καλή τιμή δεν θα υπολογίσουμε τίποτα". Αυτά για να πειστούν και οι πλέον αφελείς, για το τι εννοούν οι κυβερνήσεις μας όταν χρησιμοποιούν τη λέξη "αξιοποίηση" και δεν πίστευαν τις πληροφορίες για εκπονημένο σχέδιο ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας (το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ).

Πηγές ειδήσεων: "Επίκαιρα", "Νέα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: