Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

Ψηφοφορία ασφαλιστικού εν όψη

Είδηση: Σε ψηφοφορία θα τεθεί σήμερα Πέμπτη το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Όπως χαρακτηριστικά γράφεται στην εφημερίδα "Παρόν", στο Μαξίμου εκτιμούν ότι τελικά δεν θα υπάρξουν διαρροές στην ψήφιση του νομοσχεδίου μετά τις μικροαλλαγές που έγιναν και που φαίνεται να πείθουν τους βουλευτές και σ' αυτό αναφέρθηκε ο Δημήτρης Κουσελάς: «Το Ασφαλιστικό είναι ευαίσθητο ζήτημα και το θέμα δεν είναι αν θα περάσει με την α ή β πλειοψηφία στη Βουλή, αλλά αν θα κατοχυρωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο». Με πιο ρεαλιστικό τρόπο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έκτωρ Νασιώκας, που εκτιμά ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί τελικά από το σύνολο των βουλευτών, αναφέρθηκε στην πιο σκληρή μάχη του ΠΑΣΟΚ: «Το Ασφαλιστικό είναι μια από τις βασικές μάχες. Αν αυτήν τη μάχη τη χάσει το ΠΑΣΟΚ, χάνουμε όλοι. Να το πιστέψουμε για να περάσει στην κοινωνία». Ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, που τόνισε πως «Αν σήμερα είχαμε τον Τάσο Γιαννίτση και τον Ανδρέα Λοβέρδο στο ίδιο τραπέζι, θα λέγαμε ότι ο Γιαννίτσης είναι ο αριστερός.».
Βέβαια υπάρχουν βουλευτές που θα καταψηφίσουν κάποια από τα μέτρα, όπως ο Απόστολος Κακλαμάνης αυτό της Διαιτησίας, αλλά υπάρχει η εντύπωση ότι παρά τις αντιδράσεις αυτά θα περάσουν.
Σημειώνεται ότι το ΚΚΕ θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία και επί των άρθρων. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται -σύμφωνα με πληροφορίες- και η ΝΔ τουλάχιστον όσον αφορά στα επίμαχα άρθρα.
Παράλληλα μαζικές κινητοποιήσεις προετοιμάζουν τα συνδικάτα με 24ωρη απεργία την Πέμπτη και μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Ξεχωριστές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.
Σχόλιο: Όταν η Ελλάδα θ' αποκτήσει βουλευτές που νοιάζονται για το λαό και όχι για την βουλευτική τους ιδιότητα, ίσως να υπάρξει ελπίδα για το μέλλον. Διαφορετικά το μέλλον είναι πραγματικά δυσοίωνο: Όσο όμως οι βουλευτές θα προσπαθούν να κάνουν την νύχτα-μέρα, (προσπαθώντας να πείσουν το λαό για μέτρα στα οποία δεν πιστεύουν ούτε οι αγορές που τα επέβαλαν) και απλώς αφαιρούν κατακτήσεις χρόνων, τότε απλώς θα γυρίζουμε πίσω στον χρόνο.
Το τραγικό βέβαια είναι ότι και σε αυτόν τον αγώνα της επιβίωσης τα κόμματα και τα εργατικά σωματεία παραμένουν διχασμένα - προσπαθώντας το καθένα να δείξει ότι μαζεύει περισσότερο κόσμο (κάνουν δηλαδή ότι κάναμε σαν έθνος πάντα, σηκώνουν ο καθένας το δικό του μπαϊράκι, ακολουθώντας το παράδειγμα των ένδοξων προγόνων μας και αποδεικνύοντας τη συνέχεια του ελληνισμού - ποιό άλλος έθνος έχει τέτοιο "προσόν";).
Καλή επιτυχία αύριο στην απεργία - Ενώ ας ελπίσουμε ότι στην Βουλή θ' αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Βέβαια, η μάχη απλώς ξεκινά αύριο και η τελική της έκβαση θα κριθεί στα δικαστήρια.
Πηγή: "Παρόν"

Δεν υπάρχουν σχόλια: